Ενδοκρινολογικός Έλεγχος

Κλινική Εκτίμηση

Μπορεί η Ενδοκρινολογία να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εργαστηριακές αναλύσεις, ωστόσο, ως παθολογική ειδικότητα, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην κλινική εικόνα του ασθενή. Η ψηλάφηση του θυρεοειδή αδένα, η εκτίμηση του δέρματος, ο έλεγχος των ζωτικών σημείων του ασθενή, παρέχουν πολύ σημαντικές πληροφορίες στο θεράποντα Ιατρό. Γι’ αυτό και η επανεκτίμηση των ασθενών, στο πλαίσιο παρακολούθησης χρόνιων νοσημάτων, είναι επιβεβλημένη.

Συνταγογράφηση και Αξιολόγηση Εργαστηριακών Παραμέτρων

Όπως προαναφέρθηκε η Ενδοκρινολογία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εργαστηριακή εκτίμηση του ασθενούς. Στο Ιατρείο μας υπάρχει πιστοποίηση συνταγογράφησης εξετάσεων και φαρμάκων μέσω της ΗΔΙΚΑ.

Συνταγογράφηση και Αξιολόγηση Απεικονιστικών Εξετάσεων

Δεδομένης της πληθώρας αξιόλογων συναδέλφων ακτινολόγων στην Αθήνα, το Ιατρείο μας δεν έχει προχωρήσει σε εγκατάσταση Υπερήχων. Η εκτίμηση των πορισμάτων και η συζήτηση με τους ακτινολόγους για όποια σημεία προβληματίζουν, παρέχουν την εξασφάλιση της διπλής εκτίμησης των ευρημάτων.

Έλεγχος Μεταβολισμού

Λιπομέτρηση

Με τη χρήση λιπομετρητή Tanita, μεγάλης επαναληψιμότητας και αξιοπιστίας, η λιπομέτρηση των ασθενών παρέχει στοιχεία όχι μόνο για το βάρος αλλά και για την κατανομή του λιπώδους και του μυϊκού ιστού και την κατακράτηση υγρών

Βιομετρικές Παράμετροι

Για την εκτίμηση του μεταβολισμού καταγράφονται παράμετροι όπως ύψος, βάρος, δείκτης μάζας σώματος, περίμετρος μέσης κλπ.

Η Μέθοδος EVIVIOS

Το Ιατρείο μας είναι πιστοποιημένο για τη μέθοδο EVIVIOS, ένα ιατρικό πρόγραμμα απώλειας βάρους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον ιστότοπο https://eviviosmed.gr/

Αξιολόγηση Οστικής Υγείας

Κλινική και Εργαστηριακή Αξιολόγηση Παραμέτρων Οστικού Μεταβολισμού

Η οστική υγεία απασχολεί όλο και περισσότερο τους Έλληνες ασθενείς. Στο ιατρείο μας αξιολογούμε παραμέτρους οστικού μεταβολισμού, όπως τα επίπεδα παραθορμόνης βιταμίνης D και ασβεστίου, και αξιολογούμε κλινικά ευρήματα σχετικά με μεταβολικές νόσους των οστών

Συνταγογράφηση και Εκτίμηση Μετρήσεων Οστικής Πυκνότητας

Η συνταγογράφηση μέσω ΗΔΙΚΑ και η εκτίμηση των μετρήσεων οστικής πυκνότητας αποτελεί σημαντικό παράγοντα αξιολόγησης μεταβολικών νοσημάτων των οστών.

Υπολογισμός FRAX Score και Πλάνο Θεραπείας

Ο δείκτης FRAX αξιολογεί τον κίνδυνο κατάγματος σε ασθενείς με οστεοπόρωση και υπολογίζεται στους ασθενείς μας βάσει κλινικών και εργαστηριακών δεδομένων. Εφόσον κριθεί ότι ο ασθενής πρέπει να λάβει θεραπεία για οστεοπόρωση συζητούνται οι πιθανές επιλογές και το πλάνο πως σχεδιάζεται στο πλαίσιο μιας χρόνιας νόσου.